Dikke vette beloning

Deel 6 | Ik ben goed bezig met mijn leefstijl experiment en dat mag beloond worden. Belonen? In welke vorm dan? Extra sport uurtje? Nee niets voor mij. Ook nieuwe schoenen, lekker luchtje, dagje sauna is niet aan mij besteed. Maar hoe dan? Lekker ETEN natuurlijk! Kan dat wel bij een correct eetpatroon met verantwoorde voedingsmiddelen? Helaas staan taart en chocolade niet op de beloningslijst maar met een beetje creativiteit lukt belonen heel goed!

Mijn beloning zijn 3 super lekkere hoofdmaaltijden. De maaltijden zijn echte traktaties, vol vet lekkere dingen zoals spek en blauw schimmelkaas verscholen tussen heel veel groentjes! Elke maaltijd is een creatief feestje. Mijn favoriete ontbijt is: In echte roomboter gebakken appel havermout crumble bestrooid met kaneel en een flinke eetlepel volle vette Turkse yoghurt dat als slagroom smelt in je mond. Ik geniet van deze super beloning terwijl het gezin een vette croissant met ham en kaas naar binnen schuift. Ik weet wel wie de lekkerste vette hap eet!

Ook van de theemomenten maak ik een klein feestje, onlangs heb ik mijzelf beloond met een heerlijke chai thee. Deze pikante smaak en het trotse gevoel van het koekje kunnen weerstaan is op en top genieten. Tijdens de thee kijk ik vaak reikhalzend uit naar de maaltijd. Het uitstellen en verheugen op het volgende eetmoment doet de smaak en zin alleen maar ten goede en zo wordt iedere maaltijd een echte feestelijke beloning.

Okay, de lunch is een dingetje… Weer thee drinken met broodje kaas? Koude karnemelk of warme chocomel met vet veel suiker of Cup a soup is fabriekstroep? Een zelf getrokken hete vis-kip- of runderbouillon opscheppen op een soepkom vol vers gesneden groentjes maakt lunchen een eetfeest. Geen zin in soep? Dan knikker ik alle groentjes in een koekenpan en bak ik dit kort op hoog vuur met Chinese kruiden en een ei afgeblust met soja. Een bord vol loempia groentjes, geen krokantje van het gefrituurde loempia velletje maar wel heerlijke gezonde knapperige taugé.

Het eten zonder tussendoortjes geeft rust aan de kop, niet de onrust van wat zal ik gaan consumeren of de onnodige dwanggewoontes het graaien uit de koektrommel. Nu het knorretje weg is uit mijn buik is tussendoortjes overslaan een makkie. En als ik dan een keer een (extra) eetmoment nuttig, geniet ik van wat ik eet. Op feestjes kies ik bewust voor de heerlijke zelfgemaakte taart waar ik dagen naar uit kan kijken, wat smaakt die taart dan lekker! Dit alles maakt eten een verrukkelijk beloning en ik geniet nu pas echt van die weinige maar o zo heerlijke eetmomenten!

Wordt vervolgd…..