Klaar!

Deel 7 | Yes… mijn privé weegschaal staat weer op een acceptabel standje. Mijn skibroek past en de personal trainer is dik tevreden. Ze heeft er alles aan gedaan om deze enorme brompot te motiveren, activeren en te stimuleren. Ze is streng, haalde het onderste uit de kan maar bovenal een super goedlachse vriendelijke meesteres met een zweep! Ik mopperde elke dag en zei dan kei hard in je gezicht: ‘ Je bent zóóó niet leuk!’ Maar eigenlijk is mijn eigen ik degene waarmee ik niet door een deur kon. Tevreden sluiten we het levensstijl experiment af. Hartelijk dank hiervoor!

Nou ja afsluiten, het experiment heeft een open eind. Hoe zal het verder gaan? Mijn ogen zijn geopend, mijn leefstijl is gereset en ik heb vandaag een sportcontract ondertekend!

De afgelopen weken ben ik vrienden geworden met de cros trainer en ik heb kennis gemaakt met diverse groepslessen. Er zijn een aantal slow sporten die spierpijnopwekkend zijn, ik heb ervaren dat dit een mooie uitdaging is om mijn lijf op een andere manier te activeren. Slechts een uurtje per week moet haalbaar zijn. Verder heb ik beloofd actief te blijven wandelen en fietsen, voorlopig is de elektrische fiets weer van de baan…

Niet eentje dan…

Het aller lastigste gaat worden om de nieuwe stijl voeding te handhaven! Kan ik zonder de stok achter de deur van mij personal trainer? Afgelopen weken zijn extreem streng geweest zonder een enkel klein tussendoortje! Kan ik mijn mantra ‘Niet eentje dan!’ vasthouden? Vandaag heb ik iemand gesproken die in 1 jaar 15 kilo gezonder is  geworden en is zo fit als een hoentje. Dit door slechts een kleine leefstijl verandering, het ging bijna vanzelf. Wat zal de weegschaal volgend jaar over mij vertellen?

Eerst maar eens een weekje skiën in een lekker zittende skibroek. Daar ga ik 1 keer ergens in de zon op een terras genieten van de lekkerste stuk sachertorte van Oostenrijk! Zin in!

Wordt vervolgd…