Heidel beer

Amerongen bos 8 km | Effe vroeg op pad want er wordt regen en onweer verwacht. Waar? Niet hier! Stralend weer en we hopen op een bos vol met bosbes! De eerste bosbesstruik is een grote teleurstelling helemaal leeg! We zijn te laat, dit is vast een populair plukbos voor Overbergers of beesten hebben alle bessen al weggeruk! We komen enorme drollen zwarte beestenpoep tegen. Het kan dat we gewoon te laat zijn voor de bosbessenpluk.

Uiteindelijk komen we al dwalend over smalle paadjes, hele mooie volle struiken tegen. Plukken werkt verslavend, steeds zien we weer een volgende vollere struik met nog mooiere en grotere bosbessen. Ongemerkt dwalen we uit elkaar diep het donkere bos in. Opeens ontdekken we dat Harry is verdwenen zonder een gruwelijke angstkreet… We zijn helemaal van het padje af en zoeken als een kip zonder kop een wandelpad op. Gelukkig komen we via een wildwissel weer op een bospad met een breed sleepspoor…. Wat is dit? Heeft een heidel beer Harry meegesleept naar zijn gevaarlijke donkere stinkhol??

Wat een opluchting we hebben internet in het bos, wanhopig delen onze lokatie met Harry. Gelukkig heeft onze Ivan Hoe het gevaarlijke heidel beer verslagen en ons al snel weer gevonden. We likken onze wonden schoon en dan kunnen we in alle rust verder met bosbessen plukken.

Nou ja rustig… om de 15 minuten komt er over het stiltegebied een vliegtuig geraast. Is het vandaag soms een zwarte vliegtuig reiszondag voor zonneaanbidders? Of is het druk met vliegend ex- en import verkeer? Waarschijnlijk is het gewoon mijn vliegtuiglawaai allergie die op speelt.

Verder is het in het bos muisstil maar dat komt misschien door een luidruchtige roofvogel die het bos afspeurd naar een lekker hapje… Het kan hier ook super rustig zijn omdat er geen wandelroutes of mbt routes lopen.

Enfin… de emmertjes zijn vol en Harry begeleid ons weer met zijn ingebouwde kompas naar de auto. We controleren natuurlijk zijn bevindingen met onze eigen mobiel want we hebben voor de zekerheid een punt op google maps gezet zodat we altijd de auto kunnen terug vinden…

Onderweg even vanille schepijs gekocht bij de luxueuze kampwinkel van recreatiepark ‘De Lucht’. Ondanks mijn hongerige buik geen verse taartjes gekocht maar snel naar huis voor een heerlijke Oosterijkse heidelberen pancake met ijs!

Fotoalbum: Amerongse bos

Recept: Heidel beer pancake

Ingrediënten voor 4 porties

4 Eieren
300 ml melk
4 el suiker
Snuf Kaneel
Snuf zout
200 gr bloem
250 gr bosbessen
Roomboter
Poedersuiker

Bereiding
Splits de eieren en klop de eiwitten stijf. Roer de eidooiers, suiker, zout, kaneel en bloem door de melk tot een gladde massa. Spatel nu luchtig de eiwitten en bosbessen door het mengsel.

Maak de pan goed heet en bak in de roomboter 4 pancakes per keer. Serveer de pancakes met poedersuiker en ijs!

Terug naar boven