Buitensportlessen

Deel 16 | Per ongeluk heb ik in mijn leefstijlproject het sporten weer opgepakt. Uit nieuwsgierigheid bekijk ik online het aanbod buitensport lessen van de sportschool. Ik zie er wandelfitnes tussen staan en druk ik per ongeluk op de knop reservering ipv informatie! Totaal geen zin om weer te gaan sporten! Maar ja… ik zeur altijd over dat vreselijke binnen sporten, dan kan ik het niet maken om geen buitenlessen volgen.

Er valt geen smoes te verzinnen dus toch maar B gezegd. Ik heb mijn faforiete wandelsportkleding aangetrokken, de auto gepakt en naar de wandelfitnesles gegaan. Deze les is zeer geschikt voor oudere en onervaren sporters…. dus kaasje!

Zie ik daar allemaal fanatieke mannen en sportieve vrouwen in korte sportbroeken staan, met een blik in hun ogen van ‘Wat doe jij nou hier?!’ Ik sta voor aap met mijn wandeloutfit!

Heb ik dan de starttijden verkeerd genoteerd? Wat jammer, sportuurtje gemist… Wat blijkt, de wandelfitnes mensen moeten aan de voorkant van de sportschool verzamelen. En ja hoor, daar staat iedereen in strakke sportleggings en hardloopschoenen op mij te wachten! Dus val ik toch enorm buiten de groep met mijn wandelteneu.

‘Waar kom jij vandaan vraagt’ de sporjuf? ‘Ik heb de auto achter de sportschool gezet’, biecht ik op. ‘Met de auto naar de sportschool? Dat is toch tegen je principes?’ euh…Betrapt! Ik vind het inderdaad onzinnig, willen bewegen en dan met de auto naar sportlessen! Geen punten gescoord dus.

In hoog tempo lopen we naar het park voor het eerste fitnes blok! Lunch, quads allerlei pittige oefeningen passeren de revue. Mijn outdoor wandeltenue met schudkleuren komen goed van pas want ik probeer niet op te vallen in de ogen van de sportjuf. Stiekem lig ik af en toe lekker te rollebollen ik het gras tot iedereen klaar is met de zware oefeningen. Maar goed dat mijn outdoor kleding uit laagjes bestaat, want er gaat steeds meer uit.

Ik moet helaas toegeven het was een heerlijk, gezellige energie gevende sportavond waarvan ik 3 dagen nagenoten heb. Diverse spiergroepen waren pijnlijk nadrukkelijk aanwezig.

Nu heb ik toch de smaak te pakken van de sportschool. Dus ook maar de volgende buitenles geboekt. De sportschool heeft geïnvesteerd in nordic walking poules. Met stokken lopen kan ik wel, jaren gedaan! Lekker buiten de natuur in, geen rare fratsen dus outdoor wandelschoenen aan en gaan.

De sportinstructeur zegt dat ik netjes met de stokken loop, wel kan meer profijt uit je stokken halen. Hij doet het voor en als een speer gaat hij er van door. Tja, dat het is een verschilletje tussen sporten en bewegen. De sporter wil fanatiek meters maken en de beweger wil ‘sporten’ het liefst combineren met sociale contacten en genieten van het buiten zijn.

Nog geen paar meter aan het nordicen en ik voel dat mijn bovenarmen aan het werk worden gezet. De laatste maanden stoor ik mijzelf aan die kipfiletjes en gaf het afvallen de schuld in combinatie met het uitzakken van de oudere huid. Maar daar komt de verloedering niet van, het komt door de verwaarlozing van mijn armspieren! Dus wandelclubjes… misschien toch met stokken gaan lopen, zodat onze kipfiletjes weggetraind worden!

Het buitenles sportpakket op de sportschool heeft nog veel meer mogelijkheden. Er zijn silence koptelefoonsets aangeschaft en nu kunnen de dans en spin clubjes aan de gang op de parkeerplaats, zonder geluidsoverlast naar de buren toe. Voor deze sporten moet ik de outdoorschoenen verwisselen voor mijn roze sportschoenen. Daar ga ik nog effe over nadenken!

Volgende week ga ik zeker weer een buitenles boeken. Welke? De keuze is reuze! Spinnen, cirquitje, body -toning, yoga, kickboksen, varia, hardlopen, pouwer …. Petje af sportschool wat bieden jullie keigave buiten sportmogelijkheden aan de leden! (bah wat klinkt dat enthousiast 😉).

Sportschool: Active fit and More

Terug naar boven