Quarantaine

Deel 12 | Nou nou…. niemand ziet me dus waarom verder met mijn leefstijl project. Ik zit net als de rest van wereld al een paar weken in ‘quarantaine bubbel’, er gebeurt niet veel. Nou ja, niet veel.. ik begin mijzelf zo langzaam flubberig te voelen. De vetkwabben/love handles beginnen weer zacht en hangerig te worden ook al blijft de gewichtsmeter staan waar die staat.

Is niet meer hollen en vliegen, stil staan en weer doorgaan dus toch achteruitgang?

Het sportverbod is een mooie proef op de som want wat voor een effect heeft bewegen op mijn lijf? Ze zeggen dat bewegen 20% invloed heeft op mijn prachtige rubens vrouwen lijnenspel. Aangezien ik mijzelf niet kan drillen tot individueel sporten, heeft niet bewegen blijkbaar een flubberige drillerige effect op mijn lijf. Hmmm, nou.. is dat echt zo? Ik probeer smoezen te bedenken terwijl ik een kopje thee drink zonder lekkers, achter het glas in het voorjaarszonnetje. tuinklussen verrichten.

Natuurlijk kan ik mee doen met het tv programma ‘Nederland in beweging’ of functioneel sporten in de tuin door bijvoorbeeld actieve/zware tuinklussen verrichten. Maar ik wil niet overdag tv kijken of de vogeltjes storen tijdens het nestelen en ook de insectjes niet wakker schudden in mijn rommelige insectvriendelijke tuin. Vandaag is mijn dagactiviteit de tuinkussens opschudden van mijn loungeset, daarna plof ik neer en geniet stilletjes van het enorm zoemende werkbijenconcert in de bloeiende wilg. Ik bedenk dat ik mijn sociale sportieve wandel uurtjes mis, vooral om de o zo mooie lekkere lente ontwikkelingen te volgen in de natuur.

Thuis ‘quarantaine’ heeft een eetpatroon voordeeltje. Nu hoef ik geen nee te zeggen tegen taart en hapjes op feestjes. Geen nee te zeggen tegen lekker roze koeken tijdens bakkie koffie bij de buuf of te happen en schnapsen tijdens spelletjesavonden. Een nadeel is dat mijn focus nu ligt op de vet lekkere verwen thuismaaltijden want iedereen eet tenslotte gezellig mee. Ook is de meedoen verleiding groot als om 17.00 uur de hard werkende, lekkere trek bouwvakker de koelkast in duikt voor een snaai moment. Zo ook s ‘avonds het stukje chocola bij de koffie en de nootjes tijdens de familie film. Met veel moeite kan ik mijzelf soms inhouden om al die lekkere extra’s mee te eten. De wens van mijn huisgenoten om het komende zonnige buiten weekend lekker met elkaar te BBQ’en en te pizzabakken, ga ik natuurlijk inwilligen! Te vet lekker natuurlijk!

Spannend, zeker nog 3 weken quarantaine te gaan! Is de ‘quarantaine’ funest voor mijn project leefstijl? Als ik mijn ogen laat glijden over de spiegel en vooral nu ik het fubberige gevoel constateer, bevestigd dit het helaas wel! Terug bij af dus, het roer moet weer om!

Wordt vervolgd….

Terug naar boven