Ruim vel

Deel 13|De lange korte broek is te groot voor mijn lijf constateer ik verbaasd. Heb ik vorig jaar een te grote broek gekocht of is mijn lijf geslonken door de ouderdom? Ik bekijk mijn vel en zie hangende kipfiletjes, zelfs aan mijn onderarmen bungelt vel… gatsie darrie wat een aftakeling. In de badkamerspiegel inspecteer ik hoe de huid gespannen zit rond mijn jukbeenderen. Wat ik zie is een uitgemergelde gezicht waaraan poelepetaat achtige hangwangzakken bungelen. Vreselijk!

Soms doen we een wedstrijdje leeftijden schatten van vrouwen die in tijdschrift staan. Vaak kijk ik dan naar het vel rondom de polsen. De structuur van de huid verraad veel meer dan die glad getrokken of gefotoshopte fotomodelgezichten. Ik kijk naar mijn eigen polsen en zie daar de grove structuur van een olifantshuid. Olifantenhuid, poelepetaat hangwangen, kipfiletjes en grijze haren… dit betekend dat ik officieel tot de categorie oude taarten ben gepromoveerd!

Het leefstijlproject is een beetje dom geweest. De extra ouderdomskilos zijn natuurlijke huidopvullers! Een soort botox die alles strak, zacht en glad trekt. Het probleem is dat ik met extra kilos mijzelf log en lui als een vet varken voel en zonder de kilos voel ik mij oud en bejaard. Wat is nou de juiste vorm?

En dan spookt de 20% | 80% regel door mijn hoofd, toch meer bewegen? Men zegt dat bewegen de huid doet slinken zodat het als een kinky latexpak om je lijf sluit! Dus na 3 weken sportvrij toch maar weer de draad opgepakt.

Sinds 4 dagen doe ik namelijk elke dag mee aan het tv programma Nederland beweegt. Dit doen jonge blommen toch niet! O ja, ik ben geen jonge blom meer! Ik videobel mijn sportmaatje en samen doen we mee met Olga’s sportkwartiertje. We doen dit met 2 vingers in de neus en ik zelfs op mijn sloffen! Volgende dag … Spierpijn! Hoe is het mogelijk en dat van het suf uitziende bejaarden sportkwartiertje! Het schaamrood staat op mijn kaken. Inmiddels staan mijn sportschoenen voor de tv en doe ik elke dag gemotiveerd mee! Ideaal kwartiertje per dag, daarnaast hou ik veel tijd over voor mijn volle agenda.

Nog een teken van mijn ouderdom is dat ik maar langzaam tot nieuwe initiatieven kom. De rest van de wereld is innovatie en draait op volle kracht vooruit ondanks corona en ik maak pas na 3 weken progressie door de eerste degelijke en oudbollige tv sport stappen te zetten. Niet wetende dat al weken harstikke leuke video lessen van mijn sportjuf online staan! Deze ouwe doos heeft over het hoofd gezien dat de sportschool mail in de spammap terecht komt. Kan ik er iets aan doen dat de computer is afgesteld op de anti sport beleid van het baasje!

Mijn paasgedachten hoppen van hot naar her. Doorgaan met leefstijlproject en werken aan een strakker velletje door lekker veel sporten of lekker actief paaseieren verstoppen, opzoeken en direct opeten zodat mijn ruime vel weer aangevuld wordt door ouderdomskilos? Harry zegt: ‘Afvallen op je 50e, wat denk je zelf?’ O, ik maak van een mug weer een ouwe olifanshuid! Wees lief en leef gewoon!

Word vervolgd….

Terug naar boven