Oliebollenpudding

Ho stop gooi de ouwe oliebollen niet weg, maak er een duurzame oliebollenpudding van!

Duurzaam? Ja waarom niet! Een uitdaging voor 2020 toch? Hoe kan ik mijn afvalberg verkleinen en co2 uitstoot verlagen?

Au! In mijn geval minder lang douchen, geen autoritten naar klompenpaden en toch maar niet met vliegtuig op vakantie naar Griekenland. Wat ik wel kan doen is de ouwe oliebollen niet in de GFT bak gooien maar zelf verteren.

Hoe dan? Vieze ouwe oliebollen eten? Nee, dat hoeft niet! Maak er oliebollenpudding van! Lekker als taart, toet, tussendoortje en of als lunch. Hier is het recept:

Oliebollenpudding
Roer 0,5 liter melk, 3 eieren, kaneel, 3 flinke lepels suiker door elkaar heen. Snij 8 overgebleven oliebollen en 2 appels* in stukjes. Roer dit door de melk met een hand rozijnen. Doe het deeg in een ovenschaal en bak de pudding 45 minuten op 180 graden in de oven.

De oliebollenpudding warm serveren met vanillesaus/vla!

Een duurzame voortzetting van het nieuwe jaar gewenst!

PS: * Gewoon de appel met schil gebruiken, schilletje zelf vegeteren ipv GFT bak!

PS: Je kan ook oud (wit) brood of krentenbrood gebruiken voor dit recept.