Het roer moet om!

Deel 1 | Kak! De weegschaal slaat door, dik over mijn magische negentig kilo grens! Dat is te gek! Nog nooit heb ik serieus gelijnd, dat woord komt niet voor in mijn vocabulaire. Dus ga ik starten met een leefstijl expiriment. Werk aan de winkel dus! Wat gaat er verkeerd? Overgang? Te veel tttt-jes van tu weinig en tu veel? Drink ik te veel suiker loze thee? Neeh! Is het dat ene koekje, taartje of chocolaatje die ik af en toe neem te veel? Maar ja, 3 tussendoortjes mag, dat betekend dat ik om de 2 glazen thee iets lekkers (tussendoortje) mag nemen, toch?
Stiekem droom ik dat ik gewoon te weinig eet! Dat hoor je wel eens.

Ik weet het beter

Nu ben ik kok, zelfs dieet kok, dus ik moet beter weten! Alleen het diploma is zeker 30 jaar oud! Mijn opleiding was nog in het tijdperk van de schijf van vier ipv de schijf van vijf. Wat is er allemaal veranderd? Wat zijn de nieuwe regels en wetten bedacht door betweters en gekwalificeerde onderzoekers? Er zijn zoveel eet stromingen… Ik heb geen idee wat het allemaal inhoud. Een ding weet ik zeker ik wil in mijn comfort zone blijven. Niet extreem sporten want dat is niet leuk en ik hou dit levenslang toch niet vol. Ook extreme diëten met gekke shakers passen niet in mijn beeld gezonde voeding. Wel wil ik in kaart brengen wat er verkeerd gaat en hoe ik dat binnen mijn denkwijze kan aanpassen. Ik ben anti light, suiker of een vet aanvullen met chemische troep kan niet gezond zijn! Ik wil gewoon zo puur mogelijk eten en drinken. Het liefst zoveel mogelijk seizoen producten uit Nederland (met zo min mogelijk verpakkingsmateriaal).

Doen

Dat kan ik allemaal wel willen… nu nog uitvoeren! Ik wil graag een update over voeding en toen kwam er een Facebook dingetje voorbij: personal training en gewichtsconsulente. Dat stukje voeding vind ik interessant maar sporten niet! En het pakket is alles of niets. Maar liefst 98% zegt niet aan beginnen en 2% is toch wel nieuwsgierig.

Tijdens de intake zie ik sportieve gezonde mensen binnen komen. De meeste mensen komen door de achterdeur waar auto parkeerplaats is. Stelletje idioten, met de auto komen om daar te gaan fietsen? Ik vind het zo stom zweten op een hometrainer of loopband! Vreselijk! Wandelen en fietsen doe je lekker buiten, liefst nuttig gecombineerd! Woon werk verkeer en boodschappen met de fiets, wandelen combineer je met sociale contacten en frisse neus ect omdat het nuttiger is.

Toch had ik bijna ja gezegd op het contract en dan schiet het door mij heen dat ik ook nog sport kleding nodig heb! Moet ik dat aanschaffen voor die maand? Zo niet leuk! En mijn lekkere warme winter vachtje moet zeker verdwijnen van mijn benen. De aanbieding personal trainer en gewichtsconsulente is inmiddels 98,5% niet leuk geworden. En toch zeg ik ja en onderteken het contract. Slechts een maandje dan….

Wordt vervolgd…