Rondomhouse

Renswoude 6 km | Als wintersport fanaten moet je naar buiten als de wereld wit is! In vol ornaat met snowboots, winterwandelbroek en mijn waterdichte, oude versleten favoriete winterjas aan heb ik een heerlijk warm huisje. De oostenwind giert om onze oren. O nee, dat kan niet want met een capuchon op is mijn huisje wind en sneeuw dicht. Wij trotseren de kou en genieten.

Hier en daar liggen stuifduinen van zeker een halve meter hoog en op andere plekken niets. Soms een mooie dikke laag sneeuw op de takken en 2 meter verder is alle sneeuw eraf gewaaid. De wind heeft wisselende effecten op de sneeuw wat leuke en mooie waarnemingen zijn.

Op de stilstaande sloten ligt een dikke laag geel geworden sneeuw. Gelukkig is de kasteelvijver en brede sloten vrij van sneeuw en als het gaat vriezen verpest de sneeuw de ijskwaliteit niet. Dus laat die sneeuw vandaag maar vallen en daarna een flinke vorstperiode zodat we volgend week kunnen schaatsen! Nou ja, Harry dan, ik begeef mij niet op glad ijs! Dus vandaag sneeuwwandelpret, de verleiding om daar in te rollen kan niet iedereen weerstaan.

De schaapjes staan mooi te zijn in de sneeuw. Zielig? Geen idee, hun vacht is aardig winterproof, denk ik. Sneeuw is een hele goede diepte reiniging voor bijvoorbeeld je wollen vloerkleed heb ik geleerd. Tapijt een paar uur op de goeie kant in de sneeuw en schoon is tie weer. Dus de schaapjes komen straks vast mooi uit de wol. Uit de verf, uit de kast… nee uit de sneeuw!

De natuur doet zijn werk goed tegen de corona verspreiding. De sneeuw houd veel mensen thuis, bij de Dennen is geen kip te zien. Vorige week stond de parkeerplaats bom vol nu slechts 1 auto. Voor de thuisblijvers heb ik deze plaatjes geschoten. Mooi ? Niet echt, blauwe luchten doen het veel beter op de foto.

Over horeca gesproken we sommen een serie wintersport gerechten op waar we nu echt wel trek in hebben. Hangleburger, keizersmarren, goulash soupe, apfelstrudel, sachetorten, gegrild kippetje, curry worst snitzels …..

Thuis gekomen beginnen we maar met een jagertea. Geen plaatselijke distalaat maar heerlijke Oostenrijkse stro rum in de thee. Lekker gloeiend brengen we de rest van de zondag door.

Album: Rondomhouse