Grens opzoeken

Reckense Markepad Rekken, 11 km | Dit is het 3e klompenpad in onze vakantie alleen ik was effe off line en heb er niets over geschreven. Maar omdat dit pad zo verrassend mooi is heeft het een wandelverhaal verdiend en heb ik mijn sociale media vakantietijd beëindigd zodat lees liefhebbers weer mee kunnen genieten.

Vandaag zijn de weersvoorspelling matig dus eerst een lange autorit van 105 km naar het nog droge Achterhoek. Een klompenpad op de grens van Duitsland, Overijssel en Gelderland. We parkeren bij een gesloten snackbar en staan daar met 2 Veenendalers te kletsen! Samen zijn ze 167 jaar en lopen graag nog flinke afstanden. ‘Lekker blijven wandelen’, is haar advies ‘dit houd je fit!’ Doen we! En we wensen hun een fijne dag.

Wat een rust en gemoedelijke sfeer hier in Rekken, een prachtig beekdal, mulle zandpaden en groene weide afgewisseld met kleine bosjes. Vooral langs het riviertje de Berkel is het prachtig, heel veel bloeiende bloemen en vieze naaktslakken. En een leuk trekveertje, altijd een afwisselend element langs een klompenpad.

Het allerleukste is Café Rotering op de grens van Duitsland. Het nostalgische café zit propvol oude mensen die met een busreis de omgeving verkend en de hele taartvoorraad hebben opgepeuzeld. We zoeken een plekje op terras en woensdag iets hartige kiezen van de kaart. Alleen er is geen menukaart, ober (zoon des huizes) geeft aan dat er patat met snacks, broodje bal, tosti’s en uitsmijter zijn. Specialiteit is uitsmijter Evelien, vernoemd naar zijn vrouw die een kapsalon heeft in dit zelfde pand. Kleinzoon serveert per persoon een pot thee/koffie op een houten serveer bord met koekje, thee zakjes en glas. En oma staat in de grenswinkel, bom vol met een groot koffie assortiment. Duitsers komen hier voordelig koffie kopen, vroeger was het sigaretten en roomboter, vertelde ze.

Het bruine café is sfeervol ingericht met typische Duits zithoek, veel sfeervolle oude foto’s aan de muur, biljard, perzen en verse boeketten met bloemen uit eigen tuin op de tafel. Hartstikke leuk plekje toch vertrekken we weer want de buienradar geeft regenbui waarschuwingen. Zowel de omgeving als het café is een regenbui waard, we hebben genoten!

Album Rekken

Terug naar boven