Grift en graften pad

Achterberg 12 km – Wandelen door een weide gebied met prachtige vergezichten en veel zon. We lopen langs de Grift en waterschapsman A. vertelde dat het gebied gereconstrueerd wordt in Binneveldse Hooilanden. Bouwland wordt afgraven op zoek naar trilveen, dotterbloem en blauwgraslanden.

En mijn achternaam Blaauwendraat is een verbastering van blauwgraslanden! Ik kom van een boerderij met een lange DRAAT (strook) BLAAUW grasland, Hennie van de Blaauwendraat! Hoe leuk is dat? Het natuurgebied, mijn roots wordt voor 7 miljoen euro weer boven water getoverd!

We lopen verder en bekijken het inlaad punt van de Rijn naar de Grift dit is ook het begin van de verdedigingswerken de Grebbelinie.

En dan staan we opeens in het bos op de Utrechtse Heuvelrug, tussen de bomen zie je de uitgestrekte groene Gelderse Vallei en in de verte de bossen van de Veluwe. Op de berg ligt nog sneeuw en we ruiken de ijsberen, pinguïns en zien een bamboe plantage; Dierenpark Ouwehand….

En dan wandelen we via een prachtig glooiend limburgs landschap terug naar Achterberg door een kampenlandschap. Een landbouwgebied van boerdeijtjes met smalle landbouwkavels, lange groene draatjes aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug.

Ik kom hier terug, want we waren te vroeg voor de vele weidevogels in dit gebied. En natuurlijk wil ik graag de ontwikkeling van de Blaauwendraat in het natuurgebied volgen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven