Kleur

Noordwijk 10 km – Wat een prachtige zomerdag voor een happy family strandwandeling! Op weg naar de zee heb ik al na de eerste autokilometers spijt. De eerste explosie gele paardenbloemen staan in de lente groene weilanden! Het is nu de mooiste tijd om klompenpad te lopen en ik ga bij de zee wandelen! Bij de zee zijn geen lente kleuren. Gelukkig maken onderweg de vergezichten, geurige en kleurige bollenvelden veel goed.
 
Dus vandaag geen weidevogel geluiden maar heerlijke loungemuziek en kopje gemberthee met worteltjestaart bij een strandpaviljoen. Daarna een strandwandeling met het geluid van de rollende branding, die af en toe overstelpt word door het drukke vliegtuig verkeer van en naar Amsterdam.
 
Soms ruik ik de zware dominante lucht van de hyacinten die over de duinen het strand op waait en het gevecht met de zilte zeelucht aangaan. Op het strand heb ik mijn best gedaan om kleur te vinden. Gevonden; 1 klein geel schelpje, veel gele containers en een rood liefheersbeestje die na het fotograferen mee genomen word door de branding.
 
Deze happy family heeft de sport om grote wulken te vinden op het strand. Gelukt! Een mooie gave gevonden en ook mini zee-egeltjes, kwalletjes en weinig plastic soep.
 
Natuurlijk wil ik ook een stuk door de duinen wandelen opzoek naar het geluid van de nachtegaal. Misschien zijn in de duinen lente kleuren te vinden. Helaas niets! Geen vroege voorjaarsvogels of prille groene blaadjes en kleurige voorjaarsbloeiers. In de duinen hoorde we dan wel weer het bijzondere knappend geluid van verse dennenappels die open springen waarbij hun zaadjes verspreiden.
 
Gewoon omdat lounge in strandtent lekker is, nog even gedineerd in Noordwijk. Dat het allemaal heel lang duurt maakt niet uit, lekker chillen, mensen kijken en genieten van de blauwe lucht, eerste zonnestralen en de zee. Algauw merkte wij dat het nog geen zomer was. Blote armen verdwenen weer in dikke jassen. Want 1 lentezonnestraaltje maakt nog geen zomer!