Klompenpad

Hamarithapad Nederhemert 14 km | Het voet/fiets veer van Nederhemert vaart niet op zondag. Dus moeten we de Hemelvaartsdag wel benutten voor dit klompenpad! Geen straf hoor, het is 200 % genieten.

Het voorjaar is het perfecte moment voor dit pad, de natuur is zo mooi! Gele raapzaad, witte fluitekruid, heel veel paardebloempluizen, de bloeiende kastanje bomen, groene wei en blauwe lucht … prachtig!

De boeren zijn volop aan het maaien, schudden en oogsten. Wat ik van het gras maaien vind weet ik nog niet. Alle mooie bloemetjes weg! In mijn beleving is gras nog niet toe aan een knipbeurt en de kaal geschoren weides verdienen geen schoonheidsprijs. Ahoewel voor het ‘lappendeken’ effect versterkt verschillende tinten groen wel enorm! Vanaf de dijk hebben we mooi zicht over de weides. Dijk? Ja, we lopen weer in het land van Maas en Waal.

Dress code voor vandaag is de korte broek. Gekozen voor een zwarte omdat zwart zonnewarmte aantrekt. Wel raar zwarte broek met 2 melkflessen eronder. Wit bljven mijn beentjes vaak wel. Als bovenkleding ook gekozen voor een iets dikker spul. Want 14 dagen geleden liepen we hier in de buurt nog met een muts op! Deze warme kleding en ook een dik vest, is absoluut niet nodig vandaag want wat was het warm en dorstig weer. Gelukkig zijn de terrassen open! Dus effe eentje gepakt!

Het kraampje met groene asperges zijn we voorbij gelopen. Teveel gesjouw. Op de terugweg komen we de allerlekkerste verse hollandse aardbeien tegen. Daar hebben we onze rugzakken mee vol geduwd, te lekker! Gelukkig staan er nog een paar routes open in deze streek dus we komen terug!

Album Hamarithapad