Lekkere appeltjes

Zeegsepad Ressen 7,5 km | Een wandeltocht in de lingerwaard waar men volop bezig zijn met peren en appel oogst. We starten bij landwinkel de Woerdt een mooi groot nieuw pand met horeca. Snuffelen lukt niet want op zondag is het gesloten. Toch zijn ze gastvrij want we mogen door de boomgaard lopen.

De alcoholdampen van het rottende val fruit komt je tegemoet. Zonde zegt harry, mooi spul om alcohol van te stoken. Ja, Harry heeft een nieuwe hobby, alcohol stoken in zelf gefabriceerde ketel, daar kan hij de gistende appeltjes en peertjes wel voor gebruiken. We lopen tussen de elstar bomen, de meeste appels zijn geplukt. Soms ligt er een redelijk mooie appel met kleine beschadiging, en die afgekeurde val appeltjes smaken toch heerlijk! De appelsap spettert uit de sappige appel. Het is vast een goed appel seizoen.

Onder de boom liggen ook enorme peren, die passen vast niet in de sorteermachine. Er zijn nog meer gekke misbaksels die niet geschikt voor de verkoop zijn. Soms pakken we een valappeltje of peertje op als appeltje voor de dorst voor onderweg.

We komen in een wei vriendelijke vleeskoeien op korte poten tegen. Eens kijken of die beesten ook peer lusten. De ene trekt haar neus op voor een lekker peertje, een andere nieuwsgierige koe laat het peertje lekker smaken. Maar goed dat de koe herkauwen en meerdere magen heeft want het peertje was hap slik weg.

De route is maar 6 km en eenvoudig te verlengen met een wandelroute over landgoed Doornik. We pakken een klein hoekje mee omdat we ook even een blik willen werpen op de rivier. De omgeving heeft mooie plekjes genoeg, waarom maar een klompenpad van 6 km is ons een raadsel.

Oogst maand betekend ook dat de herfst voor de deur staat. Bloemschermen hebben mooie bruine tint, rozenbottels kleuren rood en paddestoelen vliegen de grond uit. Laat de blaadjes maar vallen, de appel en peren oogst is bijna binnen, dus we kunnen weer een winter gezonde hollandse vitamines consumeren.

Fotoalbum Zeegsepad Ressen

Terug naar boven