Mensenhanden

Het Engelenburgerpad Herwijnen 10 km | Vandaag gaan wij opzoek naar een plekje waar het wolkendek zonnestralen doorlaat om de mooie fris groene schepping te verlichten. Volgens de weergoden op onze telefoon is dat in Herwijnen. Dus we gaan naar het land van Maas en Waal voor het engelenpad. In de auto nog even google of een engel een rol speelt in het pinksterverhaal maar dat is niet het geval.

Een stevige wind waait onze haren uit het gezicht en ook vandaag verbazen we ons weer over de prachtige Nederlandse natuur en het groene landschap. Mensenhanden hebben ook een aandeel aan het mooie landschap. De aangelegde Waaldijk is een prachtig functioneel object met de groene wuivende grashalmen. Ook de oude dorpskern met zijn mooie monumentale oude dijkhuizen zien we graag. We verbazen ons op de vele ooievaarsnest! Een huis heeft wel 4 bewoonde nesten op het dak, wat blijkt het is een ooievaar opvang plek. Natuur en de mens kunnen elkaar goed ondersteunen.

We struinen lekker langs de Waal, het weiland bezaaid met misbaksel van een oude steenfabriek. Mooie vergezichten, kleine strandjes, weide met koeien en onze oren horen het monotone gebrom van vrachtboten die door de Waal zwoegen. Op een gegeven moment lopen we door de uiterwaarde langs het water staat heel veel watermunt. Mijn oog zag het niet maar mijn neus merkte dat op. Een paar stengels geplukt om thuis een lekker bakje thee mee te zetten met een stukje aardbeientaart.

Beetje dom, ik zit dit stukje nu te schrijven helemaal vergeten die munt in de thee te gooien. Te veel foto’s gemaakt trouwens, maar ja, het plekje is te mooi om er te snel aan voorbij te lopen. Vandaag weer 3 uur over de wandeling gedaan van 10 km! Geeft niets want we hebben een superlang pinksterweekend en het voelt als een weekendje weg zo’n klompenpad!

Album: Engelenburgerpad Herwijnen