Paardebloemen weides

We hebben het stoute Tuylermarkerpad (11km) gelopen in Terwolde. Waarom stout? Op matrixborden boven de A1 staat blijf thuis, ook onze burgermeester zegt blijft thuis. Ik was baldadig obstinaat en wilde graag een autorit langs vergezichten met fluitenkruid en wandelend om de weidevogels horen.

Op de A1 ter hoogte van de veluwe is het uitzicht teleurstellend. Het lijkt wel hoogzomer kroatie of italie, droog en dor! Geen lentefris groene berm maar hetfstig bruin. Als dat maar goed komt met dit stoute uitstapje! Want lentefris groen geeft rust in de kop!

Terwolde heeft bijzondere mooie huizen onder monumentenzorg. Daar kunnen we erg van genieten maar het allermooiste zijn de groene weilanden met een explosie van paardebloemen en pluizen. En een feest is het uitzicht over de ijsel met aan de skyline Deventer. We eten een hand vol pelpindas. ‘Wat leuk pindas pellen’ zegt mijn wandelmaatje… Natuurlijk heeft een restaurantje bezoeken onze voorkeur maar ook een zak pelpindas kunnen we enorm waarderen.

Helaas hebben we nauwelijks weidenvogels gezien. Ver weg een scholekster en slechts 1 kieviet. Ik mis het geluid van de grutto en de tereluur. Dat was mijn straf ik had gewoon in Renswoude moeten blijven. Terwijl ik dit verhaal thuis vanaf het terras opschrijf hoor de weidevogels zoals de kieviet en de scholekster. En alle andere vogels zoals de putter, lijster, merel, heggemus, spreeuw, duif, mees ect. De vogel geluiden komen zelfs boven de rumoerige ‘camping’ geluiden uit van de buren die wel thuis genieten van deze mooie dag.

Terug bij het opstappunt van het klompenpad staan veel autos. Zeker weten dat het wandelaars zijn want de kerk en het restaurant ligt er verlaten bij. Op gepaste afstand hebben we de medewandelaars gekruist en op de dijk langs de ijsel geen files van fietsers en motors. Het is een bijzondere tijd. Ik heb bijzonder genoten van het uitzicht, de bijzonder mooie kastanje bloesem en al het andere waardevolle dingen hebben mijn oog gestreeld en de broodnodige rust gegeven.

Dit klompenpad verhaal deel ik toch op facebook zodat jullie ook een klein beetje kunnen genieten van mijn stoute klompenpad wandeling.

Fotoalbum Terwolde