Valksche pad

Lunteren 14 km – Wij hebben al veel voetsporen staan in de Lunterse bossen. Met Bart, Marieke en onze wandelwagens zijn we regelmatig langs de raatakker gelopen, wat toen nog onzichtbare verhogingen waren in het landschap. Nu hebben ze deze plek opgewaardeerd tot een toeristisch hoogtepunt, de celtic field. Een ijzertijd boerderij staat nu tussen de duidelijk zichtbare hergeconstrueerde akkertjes.

We willen officieel het Valksche pad lopen anders mogen we hem niet afvinken op onze lijst. Op de vijfsprongweg vinden we een sleutelbos vast verloren door een Hent uut Zaand bezoeker. We wandelen door de Valksche weilanden het is nog net te koud voor de paardebloem om in volle glorie van de zon te genieten, geen paardebloemexplosie gezien helaas.

Via een vliegdennenbos lopen we het wekromse zand op, de boom pieper laat zich goed horen. Wat ook heel mooi is zijn de schaduwen van de wolken die het witte zand glijden. We wachten even totdat de voorjaarszon die de ontluikende berken oplichten.

Bij de Goudsberg stappen we over op het meuluntersepad en ik bewonder daar de voorjaarsbloeiers wolfsmelk en maarts viooltje. Via het buurtbos en de koepel lopen we naar een feestje in Lunteren. In de tuin met soep en taart kan ik dan toch nog de net terug gekeerde fluitende zwartkop beluisteren.

En jawel we kunnen weer een prachtige lentedag en klompenpad afvinken!