Winssen

Winssen 15 km ambts- en rijkspad | De start is bij een enorme kerk, meestal staat een kerk tussen de huizen nu duiken we ditrect de bosjes in. Nou ja bosje, een dorpsboomgaard.

We lopen langs de druk bevaren waal, een prachtige route door de uiterwaarde. Het is een grote bloemenzee met voornamelijk distel in allerlei soorten en maten. Hele andere vegetatie als bij ons. De waalbraam lijkt op een duinbraam, oogt droog en niet lekker om op te eten. Ooit heeft hier langs de waal een winssense steenfabriek gestaan, als stille getuigen liggen er nog heel veel misbaksels.

De terugweg loopt over het platte land een gevarieerd landscap met fruitbomen, granen, hooi, mais en piepers. Het is hier bloed heet en we missen het waalwindje. Soms is er bewolking en dan is het graan grijs en grauw, in de volle zon prachtig goudgeel. Opeens zitten we in een 10 minuten bosje. Een hele andere sfeer dan de rest van het wandelpad.

Het was weer een lekker dagje weg in eigen land. Het land van maas en waal is zeker de moeite waard, ik zie het wel zitten om een “inteligente’ wandelvakantie langs de waal te houden. Want ook binnen een straal van 100 km zijn verrassend mooie vakantieplekjes. Of mijn vakantiemaatjes daar genoegen mee zouden nemen weet ik niet, nog geen plannen.

Fotoalbum: Winssen