Hamsteren

Deel 11 | Waarom werken aan een gezonde leeftsijl als er een pittige corona virus door het land raast? Kilo’s afgevallen en nu heb ik spijt. Stevige mensen hebben tenslotte meer jasjes om uit te kunnen trekken. Heb ik nog genoeg reserves om het virus aan te bestrijden?

Obstinaat

Mijn motivatie om door te gaan is minimaal. Beetje lusteloos en a- creatief kijk ik naar taart. We hebben namelijk veel taart gekregen van sluitende horeca en die moet natuurlijk geconsumeerd worden. Funnest wanneer je de ‘geen tussendoortjes regel’ hanteert. Poep, ik stop gewoon de vol vette taart in mijn mond. Zo… mijn obstinate emoties weggegeten maar hoe pak ik nu de draat weer op? Lukt dat zonder nauwoplettende persanol coach? Ook het extra sporten is weg gevallen samen met de stok achter de deur! Gelukkig zijn er nog tv programma’s zoals “Heel Holland bakt’ 🙂 euh neeh … ‘Heel Holland in beweging!’ 🙁 Dit is een heel veilig alternatief voor mijn sportuurtje. Niet gelukt natuurlijk! Dus helaas het leefstijl expiriment dreigt te mislukken.

Ahoewel …. Hamsterplaag! Winkelschappen leeg dat betekend dat ik niet eens kan vervallen in mijn oude leefstijl patroon! Mijn nuchtere verstand/naieve insteek/optimisme doet mij alleen de noodzakelijk spulletjes meenemen. De rest laat ik staan voor de mensen die het meer nodig hebben. Bijna overweeg ik een extra roggeknar mee te nemen voor de vriezer. Er liggen er nog 2, toch besluit ik die ene te laten liggen voor de volgende klant.

Daarbij zijn er geen feestjes of visites meer en dus geen verleidelijke lekkernijen bij de thee. Geen gepuzzel meer bij welk feestje ik de ‘niet snoepen regel’ ga overtreden.

Als beloning zegt de weegschaal dat er alweer een kilo is verdwenen. Het corona virus en de hamsterplaag dwingen mij door te gaan met het leefstijl expiriment.

De corona crisis lijkt wel de mindsetting van mijn leefstijl expiriment. Terug naar de basis, relativeren, wat is mijn eerste levensbehoefte en daar bewust van genieten.

Beste allemaal wordt vooral zonder problemen corona resistent, doe een pasje op je plaats, geniet van de kleine dingen en hou je theeglas half vol!

Wordt vervolgd.

Terug naar boven