Kwartetten

Deel 10 | Help…. de sportschool wil mij houden! Ook al brom, mopper, klaag en zeur ik enorm, ze willen dat ik blijf!! ‘Okay,’ zeg ik, ‘èèn keer per week maximaal!’ Tijdens het ondertekenen van het sportcontract val ik met mijn neus op de yoga mat. Maart is toevallig de kwartet actiemaand! Ik ben gek op spelletjes maar dit spelletje ruikt naar sport! Een kwartet verzamelen kan door 4 veschillende groepslessen extra af te tekenen op een soort bingo kaart. Kak, tjonge jonge, zucht kreun en steun, “Sport aan de winkel’! De komende maand ben ik weer 2 keer per week op de sportschool te vinden.

Wat zijn dans groepslessen toch ingewikkeld! De energieke sportjuf bulderd boven de opzwepende muziek door een headset: ‘En we beginnen met links, daarna rechts, neem je armen maar mee en nu wat sneller… en hop, en hop…’, Ik heb nog nooit aan sportdansjes gedaan en word achter in de klas gezet omdat de hele groep in de war raakt door mijn gekluns.

De instructrice volgen in spiegelbeeld is een ramp! Ik stap naar links maar zie haar rechter been bewegen. Kortsluiting in mijn hoofd en volledig de kluts kwijt! We moeten naar links, ik kijk naar mijn hand met een L van links. Kak, de rest is al bij rechts!

Ik heb nog een probleem, mijn armen zijn te lang! Als ik halverwege de zwaai naar boven ben gaat de rest al weer terug. Het is verschrikkelijk! (Maar, effe tussen ons, door al het sporten is mijn conditie flink verbetert. Want ik kan energiek, zonder hijgen, 1 discoteek liedje lang, mijn quikstep partner alle hoeken van de dansvloer laten zien!)

Na het sporten ben ik koud en moe! Sporten enerverend? Slopend bedoel je! Van al dat sporten ga je transpireren! Als ik vervolgens met mijn natte zweet hoofd naar huis toe fiets, zorgt de wind voor een cooling down. Zo heftig dat ik het de rest van de dag koud heb. Dan zit ik thuis aan de kale thee, koud en moe te zijn! Er is dan èèn goede oplossing; brandstof inname, waar is de koektrommel?

Spoorwissel

Nu kan ik zielig koud en moe op de bank hangen of mijzelf op een ander spoor zetten! Wat is mijn hoofd soms verstandig, inplaats van de koektrommel pakken, pak ik een emmer met lekker warm sop en ga de keuken kastjes poetsen! Een hele nuttige afleiding en ik krijgt het er ook nog warm van! Is schoonmaken de oplossing of spoor ik niet!

Na een dikke maand expirimenteren aan een gezonde leefstijl heb ik veel moeite met het door pakken. Er zijn veel pluspunten en wat negatieve kantekeningen. Het oude patroon (lees taart en chocola) ligt nog steeds op de loer. Opzich is mijn target gehaald. Het liefst gooi ik tevreden de handdoek in de ring. Alleen vrees ik voor het beruchte jojo effect dus ploeter door. Wanneer wordt het expiriment omgezet in een geautomatiseerde aceptabele plezerige levenstijl? Nu is het leefstijl expiriment nog vet zwaar!

Wordt vervolgd….

Terug naar boven