0- Bloggen met illustraties

Rond kerst (2018) heb ik dagelijks een kerstwens geïllustreerd. Dat was super uitdaging en ik wil blijven tekenen! Maar wat moet ik doen met die hele stapel vrolijke tekeningen? Verkopen? De illustraties zijn ideaal voor wenskaarten. Kaarten gaan maken? Maar wie stuurt er nog een kaartje? Ik niet! Ik app! Op Instagram ben ik een wenswhatsapp map aan het vullen. Allerlei afbeeldingen die doorgeappt kunnen worden. Niet echt innovatief want in de lucht zweven triljoenen afbeeldingen die je kan gebruiken.

Plaatjes op internet zetten levert niets op, de gebruiker maakt geen micro bedragje over op mijn rekening (en dat hoeft ook niet). De commercie kan het ontwerp gebruiken om er geld mee te verdienen. Dat laatste is zeker niet de bedoeling! Mijn computer loopt niet op lucht, het tekenprogramma moet betaald worden en ook ik heb brandstof nodig. Een hobby mag geld kosten, complimentjes krijgen streelt de ego maar financiële waardering is prettig voor de portemonnee.

Dan plopt het idee bloggen naar boven, kan ik bloggen met tekeningen en kan ik daar net als vloggers en bloggers daar rijk van worden. Denk ik niet, maar het klinkt leuk! Geen idee hoe het werkt want ik kijk nooit naar vloggers en bloggers! Dat schiet niet op dus.

Langzamerhand groeit mijn stockvoorraad afbeeldingen, ik krijg hier en daar opdrachten en de plaatselijke kunstroute vraagt of ik mee wil doen. Allemaal leuk! Nu een ondernemersplan maken hoe mijn product meer vorm te geven, te presenteren en te verkopen. En dat is erg lastig, crea bea zijn okay, alleen commercieel zijn kom niet voor in mijn woordenboek.

Eerst maar een blog try-out. Elke dag een een plaatje met een praatje.

ZOEKEN

Zoeken naar:ZoekenBLOG OP WORDPRESS.COM.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven