Nieuwe prijzen 2021

Door een jaar meer ervaring en routine is er in het illustreren niet minder tijd gaan zitten. Het blijft een arbeidsintensief proces, het brainstormen, visualiseren op papier en daarna het verfijnen samen met de opdrachtgever. De tijd die het kost is moeilijk door te berekenen naar de klant/product.

Door meer ervaring worden de illustraties naar een hoger niveau getild. Opdrachten worden serieuzer, frequenter en ik wil aan de verwachtingen blijven voldoen. Het hobbymatige is eraf, illustreren is werk geworden.

Als beloning ontvang ik een fooitje, graag wil ik daar een zakcentje van maken. Daarom gaan de ontwerpkosten omhoog en presenteer ik een ‘dikke’ rekening. Niet schokkend hoor want nog steeds ligt het uurloon ver onder het minimum.

Naast kostenverhoging wil ik met de nieuwe prijslijst ook het auteursrecht beschermen. Dit wordt vormgegoten doormiddel van een licentie keuze. Gebruikt opdrachtgever de illustratie voor meerdere doeleinden dan wordt het gebruikersrecht / kostprijs uitgebreid.

Wil je weten welke prijzen er gehandteerd worden klik dan hier voor meer informatie.

Prijslijst 2021

NB. Ook na betaling van de factuur blijft het auteursrecht van het ontwerp bij de maker (de illustrator). Het ontwerp/ de illustraties mogen zonder overleg niet worden gebruikt voor andere (commerciële) doeleinden, gereproduceerd of doorverkocht.

Terug naar boven