B&B Bottesteyn

Gelderemalsen fiets3daagse 200 km | Op de fiets naar Geldermalsen langs de idylische Linge en struinen langs de Waal. Als ramptoeristen willen we de Waal bekijken, zien hoe hoog het water heeft gestaan en wat er allemaal uit Limburg is meegenomen. Grote fout, het was niet de Waal maar de Maas die extreem hoog stond! Dus helaas geen spannende Waaljutverhalen om te vertellen.

Waaljutverhalen verzinnen is ook lastig omdat we geen spraakwater zoals Waalse jutterbitter hebben gedronken. Er is hier fruit zat om te distileren maar ik denk dat alles naar flipje Tiel gaat om jam van te maken!

Het plan is om het fietsen te combineren met een struinwandelroute langs de Waal. Dat is mislukt, helaas niet gestruint en gejut langs de Waal. Het e-biken gaat zo lekker voor de wind dat we geen wandelschoenen hebben aangetrokken. Dus 80 kilometer gefiets en toch 3 dikke strepen stroom over.

Het is super prachtig fietsen langs de Waal en de Linge zoals over de appeldijk, zeer populair in de bloesemtijd en nu lekker rustig. We fietsen ook door een walnotenlaan, trouwens zowieso veel notenbomen gezien. Is de walnoot een typische Hollands produkt en gaan deze walnoten ook naar de veiling? Geen idee, wel zin in noot dus opzoek gegaan naar lunchgerecht met walnoot. Dit hebben we genuttigd in Zaltbommel omdat in de kleine dorpjes met mooie kerken, zonder kroeg, prachtige statige huizen en enorme boerderijen, soms alleen een snackbar is. En daar staat geen walnotenkroket op de kaart. Trouwens in de stad ook niet dus gekozen voor brie met noten tosti en Harry een wrap vleeskroket ….

Tijdens onze fietsdriedaagse kilometers fruitbomen gezien en landwinkels met theetuinen, kassen met bloemen, fruitkraampjes met heerlijk zacht zomerfruit zoals kersen, aardbij en pruim. Ook opmerkelijk veel graan gezien, een uiterwaarde wei vol ooievaars en lepelaars, kortom weer een verrassend lekker ‘weekendje weg’ geweest in onze vakantie. Of weekendjes weg vakantiewaardig zijn gaan we over nadenken. Het is erg leuk maar misschien mis ik toch ook wel de mediterraanse sferen niet de hoge temperaturen natuurlijk.

Slapen in B&B Bottesteyn bij de gastvrije interieurbouwer Walter Claesen en beeldend kunstenares Marion Murman, is fantastisch. Grote mooie tuin met terrassen, een zeer ruime algemene ruimte | showroom | galerie waarin je vrij mag verpozen. Goed verzorgd royaal ontbijt met gezellige tafelgenoten. Een zeer gemoedelijke en inspirerend logeeradres. Dank voor de gastvrijheid we hebben geweldig genoten!

ALBUM: GELDERMALSEN

Terug naar boven