Heerlijk!

Vosbergerpad Wapenveld, 14 km. Een heerlijke wandeling! Dat is niet omdat de omgeving kleurrijk en zonnig is. Want de dag is grijs en bewolkt, nauwelijks bloemen op de hei en in het bos. Toch is het een heerlijke dag en dat komt door de tussenstop bij bistro Voldaan in Heerde. Een heerlijkheid langs het Apeldoornse kanaal.

Op de kaart kan je kiezen uit gangbare, vast heerlijke broodjes of 3 kleine keuze gerechtjes. Natuurlijk ga ik voor de keuzegerechtjes! Samen delen met manon, gewoon omdat we nieuwsgieig zijn en slechts lekkere trek hebben. Komen er toch 2 x 3 gerechtjes voor onze neus te staan! Handige gastheer om een dubbele bestelling neer te zetten en zo de omzet te verhogen! Ik protesteer al half maar na het zien van de gerechtjes slik ik mijn woorden kwijlend in. Ze zien er zo fijn klein en smaakvol uit dat ik helemaal niet wil delen…

De zeer prettige en goedlachse gastheer komt even later zijn excuus aan bieden en vraagt of we het 3e gerechtje ook nog willen hebben…. Natuurlijk, laat maar doorkomen! Het laatste zou het lekkerste zijn en staat als heerlijke afsluiter gepland. Als excuus krijgen we een drankje van het huis; thee en chocola… Excuus aanvaard natuurlijk! Heerlijk toch!

Ik vraag aan de ober waarom we eigenlijk buiten zitten. We mogen tenslotte weer naar binnen! Hij kijkt mij verbaasd aan en vraagt ‘het is toch lekker op het terras?’ O ja, dat was het, heerlijk weer en heerlijk eten. Wat wil ik nog meer?

Het klompenpad lopen! Ook heerlijk! Prima wandelweer, de temperatuur is goed! Heerlijk schaduwrijk bos, tijdens een klimmetje op de hei heerlijke koele bewolking. Weer veel gezien. Nee, mij hoor je niet klagen!

We hebben een weekje vrij dus gaan we nog veel meer heerlijke dingen doen en consumeren. Zin in!

Album: Vosbergerpad