Spelletjes freaks

Vakantiedag 4 | ‘Zachtjes’ tikt de regen op het boekenzolderraam van ons logeeradres. De hanen kraaien en de kippen leggen ongetwijfeld een vers eitje maar wij draaien ons nog een keer om met een boek. De weerapp beloofd dat het om 12 uur droog is. We hebben het eiland van noord, west, oost en zuid doorkruist zowel lopend als fietsend. Wat gaan we vandaag doen?

Om 9.30 zitten we aan het ontbijt en krijgen een appje van 2 bekenden uit Renswoude. Wij zitten op de boot en komen effe gezellig een spelletje doen, tot zo! Gezellig? Nou ja…. Moet dan maar!

Vorige week had ik een vierde man nodig voor een potje Dog spelen. Dus nog een spelletjesfreak opgebeld. Volgende week weer vraagt er een? Sorry, dan zijn wij op Terschelling! ‘Ach, komen we toch effe naar jullie toe voor een potje…’

Zo makkelijk kan je Terscheling niet bereiken dus ik dacht: grootspraak. Een retourtje Renswoude- Terschelling is 8 uur reistijd en dat maakt een bezoekje niet simpel. Daarom hebben ze een e-bike en de kamer bij de Boekenboer gehuurd! En zo hebben we potte kijkers tijdens onze vakantie! Het enige leuke is dat ze mooi weer hebben meegenomen.

Ons dagplan is happen, stappen en trappen dus nemen we de dames en een tas vol spelletjes mee op sleeptouw voor een toeristische ervaring op Terschelling.

Als eerste trappen we met de e-bike naar een strandtent voor een lunchhap en ons eerste potje Dogs. We zitten op een mooi windvrij buitenplekje in de zon, uitzicht zee, het ultieme Terschellinger vakantie gevoel zou je zeggen. Maar zo leuk is het niet want ik verlies met het spelletje!

Dan stappen we het strand op om effe de noordzee aan te tikken. Voor het eerst maken onze lichamen schaduw op het strand! Tijdens de wandeltocht komen we verrassende strandvondsten tegen. Want nu ligt er een explosie aan zeeegels, krabbetjes en zelfs een dooie reuze krab! Je zou dit beest maar levend tegen komen! Dat maakt zeezwemmen te spannend. Dus kuieren we naar de volgende strandtent. Hoogste tijd voor thee, juttertje en happen in een stuk cranberrytaart. En weer verloren met een potje dogs.

We stappen terug naar de fiets, trappen naar de volgende strandtent en beklimmen een hoge duin…. Voor Jandoedel want deze strandtent ligt niet aan de zee! We zijn er gewoon voorbij gelopen, deze strandtent heeft slechts duinzicht. Ook sfeervol net als alle horeca tentjes op Terschelling trouwens. Elke horeca gelegenheid heeft zijn eigen speciefieke hippe eilandsfeer. We bestellen hier een bittergarintuur en doen een potje 31-en. Ik ben eindelijk blij want ik heb gewonnen!

We trappen flink door op onze e-bike om op tijd te zijn bij het volgende restaurant. Bij het eilandgevoel hoort ook; uit de naad trappen met de wind tegen. Dit gevoel gaan we helaas niet ervaren met een e-bike. Altijd wind mee, maar dat vinden we niet erg.

Tussen de gerechten door weer spelletjes spelen natuurlijk. Het toetje uitstellen mag niet want onze tafel is nodig voor de buitengasten omdat er onweer op komst is. Het voordeel is dat we voor het echte slechte weer bij onze logeer plek zijn. Nog een theetje, juttertje, spelletje en chocola en… naar bed!

De volgende ochtend staan we om 10.00 bij de buren, het wrakkenmuseum, altijd leuk om te zien wat de zee geeft. En ook daar komt het spel weer op tafel met thee en gebak. Dan fietsen we nog even van wad naar de noordzee om de verschillende weersomstandigheden te ondervinden. De harde wind tegen of in de rug maar ook de regenbuien.

Strandtent zit vol dus via een beschutte bosroute fietsen we naar West Terschelling, nat pak, fiets inleveren, effe souveniertjes jutten en een laatste heerlijke lunch met taart als dessert genuttigd.

Op de boot kunnen we nog 2 uur lang doggen en dan zijn we helemaal klaar met het spel. Vier dagen Terschelling is gevoelsmatig 2 weken vakantie, we hebben geweldig genoten! Ook al moesten we de laatste 2 dagen opofferen aan die spelletjes freaks.

Album: Spelletjes freaks