Droge sokken pad

Husloapad, Groessen 16 km | Heel Nederland trekt massaal naar buiten vandaag want het is een heerlijk warme paddenstoelen spot dag. Maar niet op het Husloapad, daar loopt geen kip en dat terwijl we 75 procent langs en door de bebouwing lopen. Je zou veel recreatie verwachten zoals hardlopers en honden bezitters. Dat valt zwaar tegen. Alle aanwoonende bewoners zijn waarschijnlijk naar andere leuke wandelplekken gegaan of naar de kerstshow bij intratuin Duiven, maar niet naar dit klompenpad.

Het is een prachtige flink warme waaidag. Komt goed uit want mijn schoenen zijn zo lek als een zeef. En al dat natte gras bij klompenpaden is niet bevorderlijk voor de klimaatbeheersing in mijn schoenen. Dit wandelpad is ook nog eens 90 procent verhard! Dus een klein voordeeltje aan het minder leuke klompenpad; de sokken blijven droog!

Gelukkig waren we volop bepakt met koffie en thee want langs velden en wegen hebben we een leuke horecaplek gezien. Het eerste en beste bankje in de vrije natuur plofte we uitgedroogd neer. Zeker 12 km op de teller en nog steeds geen klompenpad sensatie ervaren.

En dan…. komen we op een prachtige dijk met vergezichten over de uiterwaarde, kassen en weilanden. He, he, lucht ruimte en vergezichten. Het klompenpad duikt al snel naar beneden, onder aan de dijk door het grasland. Na een kilometer lopen kiezen voor toch voor asfalt en vergezichten vanaf de dijk. Eindelijk, nu zijn we helemaal in onze sas, nog 3 kilometer te gaan!

Langs dit klompenpad hebben weinig fotomomenten gevonden. Dat heeft geresulteerd in een supersnelle wandeling. Dus we zijn nog optijd om effe te winkelen bij onze favoriete outdoor winkel ‘Four Sesons’ . De enige winkel waar Harry in wil… want skikleren maakt hem hebberig! En ik pak snel een paar nieuwe lowa wandelschoenen mee. Lekker, de volgende wandeling zeker weten droge voeten!

Album: Husloapad

Terug naar boven