Perentaart met tokkelroom

De peren zijn geoogst hoogste tijd voor perentaart! Hier een favoriet recept van Huize Blaauwendraat. Veel bak plezier!

Kneed 125 gram roomboter met 125 gram gehakte amandelen/amandelschaafsel, 125 gram bloem, 125 gram suiker, 1 ei en 2 theelepels koekkruiden door elkaar.  Druk het deeg gelijkmatig in een taartvorm. Bak de bodem in ongeveer 20 minuten goudbruin op 175 °C en laat de bodem afkoelen.

Schil 1 kilo peren en snij deze in stukjes/blokjes. Kook de peren met een met een klein beetje water met 1 theelepel kaneel, eventueel citroensap en 3 eetlepels suiker beetgaar. Maak een papje van 3 eetlepels custard met weinig water (of iets afgekoelde perenvocht). Giet dit mengsel bij de peren totdat het een stevige perencompote is, laat het bindmiddel even doorkoken. De perencompote flink laten afkoelen en over de taartbodem verdelen. Laat de taart een paar uur afkoelen in de koelkast.

Klopt 250 milliliter room met 1 flinke eetlepel suiker stijf en strijk de slagroom over de de taart heen. Vervolgens 125 milliliter tokkelroom over de slagroom schenken. (Tip voor mooie advocaatstreepjes: Doe de advocaat in een boterhamzakje, sluit de (spuit)zak, knip een klein puntje van de zak af en trek heen en weer strepen over de heerlijke taart!  

O ja, en vergeet dan niet gasten uit te nodigen met een leuke Wens2app illustratie!

Terug naar boven