Gevaarlijk

Pelserpad Ermelo, 14 km | Mooie dag voor een klompenpad wandeling, korte broek aan en gaan! Nou ja gaan…. 500 meter vanaf het vertrekpunt zien we een hartstikke leuke theetuin Klein Noord Brandsgoed. Vol op de rem en het terras opgedoken. De thee wordt chique geserveerd in een engelse theepotkop. We hebben geprobeert om met pinkje om hoog thee te drinken, maar dat is mislukt. Helemaal leuk is de heerlijk gevarieerde taartenkaart! Dus ondanks het stevige ontbijt toch taart besteld. Zelfgemaakte appeltaart komt net uit de oven, maar ja, te bang voor een grote punt. De haverkoek van Sue zag er heel grappig en gezond uit, toch gezwicht voor een lief klein stukje brouwnie en heerlijke van genoten. Een adres om nog eens langs te fietsen/lopen.

Het landschap voelt vertrouwd, net als thuis veel afwisseling van bos en boerderijen. Het leuke is dat de route dwars door het weiland loopt, het gras is zeker 2 kontjes hoog! Op een gegeven moment konden we kiezen verkorte veilige route of door een wei met koeien en een stier….. Gekozen voor een toefje extra spanning natuurlijk! Geen stier gezien, wel een wandel toptijd neergezet. Ik denk dat we wel 3,5 km per uur hebben gelopen. Onbewust toch bang dat de stier ons kwam inhalen waarschijnlijk.

Ook komen we een wei tegen met 2 jonge kalfjes. Kalfjes vinden sabbellen aan je hand heerlijk dus heb ik mijn hand aangeboden. Het genieten was maar van korte duur want opeens raakte de neus van het stierkalfje het schrikdraad. Dat was een pijnlijk eind van ons ondeonsje. Het stierkalf je keek mij heel lelijk na! Ik hoop niet dat hij een Olifantengeheugen heeft en ik hem als stier in de wei ooit tegen kom….

Klompenpaden opzoeken kan gevaarlijk zijn, niet alleen loslopende stieren ook is het brandnetelseizoen begonnen. Zeer gevaarlijk als je een korte broek draagt en de brandnetels over het pad groeien. Dus naarstig opzoek gegaan naar weegbree, gevonden en geplukt. Maar ja dat was na het brandnetelpaadje. Stel dat we nog zo’n pad tegen komen en een brandnetelstreling krijgen dan hebben we tegengif op voorraad. Want het gekneusde blad van de weegbree wrijf je over de brandnetelstreling en de prik is weg. Wat komen we een stuk verderop tegen; een heel weiland vol prachtig bloeiende weegbree, is dit een productie wei voor anti prik of zo?

Het is in ieder geval een blije wei voor bijen, trouwens de hele route is een insecten vriendelijk. We lopen door een natuurtuin met vreselijk veel (on)kruiden en het ruikt er heerlijk! Ook zien we in een privé tuin een prima oplossing voor bij vriendelijk maaien. In het gazon is met de grasmaaier paadjes gemaaid inclusief een heuse rotonde. De rest van het gras staat 2 kontjes hoog met bloemen. Ook inspirerend is een volkstuin met een mini vogelverschrikker tussen de aardbeien. Mijn insectenhotel is in de afrondende fase, maar ja straks gaan de vogeltjes mijn insectenhotel leeg plunderen, dus ik ga er een mini vogelverschrikker voor zetten!

Bij een boerderij zie ik mussen een zandbad nemen, ook inspirerend… Dat wil ik ook in mijn tuin! Dus opweg naar huis even bij Harry thuis worteldoek en emmer fijn zand opgehaald. In een teems heb ik een zandbad gecreëerd en dit op een oude melkbus gezet. Nu lig ik heerlijk in mijn hangmatje een dagverslag te maken met een schuin oog op het zandbad.

Het was alweer een inspirerende wandeldag vandaag dus!

Album: Pelserpad

Terug naar boven