Gluren bij de buren

Voor Ontdek Renswoude heb ik een ‘lekker dicht bij huis weekend-wandeltip’ geschreven. Achter Ontdek Renswoude zit een promotiecommissie die Renswoude names de ondernemers en gemeente op de kaart willen zetten doormiddel oa een facebook en instapagina.

Kom tie:

Gluren bij de buren is een echte wandelaanrader. Nazomerwandelingen door het bos en over de hei van landgoed Scherpenzeel zijn zo mooi! Vooral vroege dauwrijke ochtenden wanneer de vochtige spinnenwebben door de ochtendzon worden opgelicht is prachtig. Het buntgras met de mooie aren is een lust voor het oog. En door het ideale zomerweer zijn de grassen mooi groen in plaats van prachtig goudgeel.

Ook al is de heide over zijn hoogtepunt heen, toch zeker de moeite waard om te bekijken. Hoe je op het mooiste plekje van ‘Renswoude’ kan komen? Naast de Dennen het dijkje op, bij het 1e trapje links naar beneden, zandpad volgen en rechts is ergens verscholen in een houtwal een klaphek naar de heide.

Er lopen gemoedelijke schapen en vriendelijke geiten de hei mooi te houden door het eten van jonge bomen en gras. Een klein nadeeltje, de geiten springen met hun vieze modderpoten op de bankjes. Bankjes die prachtig uitkijken over het vennetje, dus wil je daar genieten van de rust en natuur, even een stoffer mee nemen om het bankje schoon te maken. Bij de bankjes een stoffer structureel neerleggen is niet handig want geiten vreten natuurlijk alles op, ook stoffers.

Het klompenpad Breeschoten loopt door dit mooie gebied maar laat niet de allermooiste plekjes zien. Je kan hier heerlijk dwalen want er zijn nog meer prachtige paadjes en plekjes zoals het mangrovebosje, eendenvijver en nog een heideveld. Gewoon lekker verder struinen richting Breeschoten. Nergens staan grensbordjes dus we wanen ons gewoon in het mooie Renswouwse bos.

Terug naar boven