Ho-oi

Oud Zevenaar 14 km – We hebben door de groene grasserige uiterwaarde het Rijnstangen klompenpad gelopen. Een echt klompenpad met 80 procent boeren weideland waar struinpaden doorheen slingeren. Het gras is net gemaaid, sloffen door hooi of het staat hoog, gevuld met bloemen, brandnetels en distels. Ken net met de korte broek.

Natuurlijk heeft een uiterwaarde veel water van de Oude Rijn. Met een trekveer varen we naar de overkant. En we denken dat we daar de roerdomp hebben zien wegvliegen! Een bijzondere waarneming!

We zouden sporen van bevers kunnen vinden. Soms zijn de graspaden zijn bedekt met houtsnippers. Werk van de bever? Nee, die maken andere houtsnippers.

Soms kom je een bosje tegen, ander biotoop dus daar hoor je hele andere vogeltjes fluiten. Op de foto ziet het bos er groot uit. In het echt zijn het slechts 2 rijen bomen waar je tussen loopt, met vieze rode rijpe bessen planten. Onderweg consumeren doen we graag, volgende keer neem ik weer thee water mee voor kamille of waterkant thee. Dat was niet nodig vandaag.

Want we hebben geluncht bij een lief klein gerestaureerd restaurantje het ‘Gemaal de Oude Rijn’. Er was een expositie en bijzonder lekker eten, bloedworst met gebakken appel en appelstroop! En als toetje mocht ik een likje zelfgemaakte hangop proeven.

Onderweg zagen we veel kriebelbeestjes, nestje met hommels vlinderpoppen, en liefheerbeestjes. Net als vorige week een kolonie zwarte stern bewonderd. O ja ook nog een zeezel of zonkey gezien.

De kerk toren komt steeds dichter bij, de plaatselijke muziekkapel blaast de laatste tonen over de uiterwaarde. Met een dik applaus stappen we de auto weer in. Het was weer een heerlijk pad.

Album: Rijnstangerpad – Oud Zevenaar