Meters maken

Hattum 11 km – Vandaag op het Hoenwaardse klompempad meters gemaakt. Ooit hebben we hier een andere kruisende klompenpad gewandeld en kwamen uit bij herberg ‘De Molencaten’. Op de menu kaart staat: 1 meter smulplank met lekkere borrelhappen. En daar komen we vandaag voor terug! Want we hebben iets te vieren, we zijn op de helft van alle klompenpad meters!!!! We verdienen deze enorme plank met lekkers, zonder meter bier want Hennetje drinkt saai alleen thee!

Maar eerst effe meters maken, de route loopt langs het Apeldoornse kanaal. Langs het hele kanaal zijn liefelijke groene ophaalbruggetjes neergezet. We zijn er al verschillende overgestoken. Hattem ligt aan een waterrijk gebied met veel weilanden en de andere kant van het dorp een mooi bos.

Het is winderig maar warm, een kort broek had aan gekunt!
Harry: ‘Ik moet er niet aan denken, ik ben blij met mijn lange broek en lange mouwen.’
Hennie: ‘Die trui kan toch wel uit!?’
Harry: ‘Niets ervan, allemaal beesies, met lange kleren krijg ik geen kriebels!’
‘Er staat veel weegbree langs het pad, bosje plukken en truitje uit? Kan je weegbree op de kriebels smeren!’
Harry zegt resoluut NEE!

En ik wilde nog wel een wandel jubileum feestje vieren in het 50 tinten groene meters hoge gras. Want het gras is zeker 2 kontjes hoog, vol met kriebelbeestjes, dus doorlopen maar!

We lopen het bos in met meters hoge bomen stevig geworteld in de grond. Het bos is ‘vals plat’ daardoor maken we zware hoogtemeters tegen de Trijsberg op. Boven op de berg ontspringen sprengen die door het bos naar beneden stromen als mooie beekjes. De meters diepe sprengen zijn jaren geleden met de hand gegraven om papiermolens aan te drijven. Er staat nog een monumentale watermolen bij de herberg, waar we straks een grote plank lekkers gaan opeten! Nog een paar meter sprengen volgen en …. we zijn bij het lekkers!

Wederom zijn de meters die we afleggen per uur zeer laag. Dat komt omdat we veel stil staan voor al het moois langs de klompenpaden. Vandaag was het mooiste en tijdrovenste moment in de herberg. Heerlijk het jubileum gevierd met toch geen meter eten maar een rondje voorgerechten.

Voldaan lopen we de laatste meters van het klompenpad en we rijden op een toeistische tempo, nagenietend naar huis.

Eigenlijk hadden we niet onszelf moeten trakteren maar alle vrijwilligers en landgoedeigenaren die de klompenpaden mogelijk maken! Hoeveel meter bier zouden we moeten kopen om iedereen te bedanken? Daarom via deze weg; Hartelijk dank allemaal voor jullie inzet en gastvrijheid!

Fotoalbum: Hoenwaardsepad