Winters

Eekterpad Oosterwolde, 8 km | Normaal gaan we 1e kerstdag vroeg uit de veren, nuttigen een stevig ontbijt met Kletzenbrood en vertrekken snel naar de liften om lekker van de bergen af te suizen.

Dit jaar zijn we thuis en onze legpuzzel roept maar het zonnetje roept harder. Snel een ontbijten en toch een klein klompenpaadje opgezocht. We lopen onder een strak blauwe lucht, lekker koude neuzenweer met warme zonnestralen. In de verte horen we een raaf, het ultieme wintersport gevoel, denken we weemoedig. Alles boven de horizon klopt, onder de horizon niet want daar zien we groen weilanden ipv witte pistes. Een hele andere kerst als voorgaande jaren.

Trouwens een typeerende Hollandse horizon met verstrekkende weilanden en windmolens heb je niet in de Oostenrijkse bergen, daar gaat de ene puist over in de volgende puist met een prachtige witte kop. Onze neus in de koude lucht, gezicht in de zon maakt het wintersport gemis alleen maar groter.

Net als op de piste is het de 1e kerstdag heel rustig op het klompenpad. Hier en daar wandelen ‘homies’ verder weinig recreatie in de natuur, op de snelweg was het wel druk, dit waren vast allemaal familiebezoekers.

We genieten van de vergezichten over het ingepolderde landschap wat vroeger de Zuiderzee was. Lopen langs mooie oude boerderijen en op een bankje verorberen we onze zelfmeegenomen thee, snabs en kerstcake. Thuis geen apreski met spelletjes maar warme chocomelk met strohrum en de puzzel en de top 2000. Ook lekker!

Album: Eeksterpad