Smakelijke wandeling

Aalten, 13 km | Deze wandeling heb ik gevonden op Facebook. Hoe leuk is dat? Hoppen en iets lekkers shoppen for to go. Picknickkleed en lege rugtas voor het lekkers mee en gaan. Het is een soort ‘Happen en Stappen’ zonder zittus bij de horeca.

Bij het eerste plekje worden we ontvangen met koffie en redvelvet cake. Toch ter plekken opgepeuzeld en we starten met een route op papier. Spannend, gaat ons dat bevallen? Klompenpaden met bordjes en app is zo makkelijk. Ook dit bevalt prima. De routebeschrijving begeleid ons keurig langs de mooiste plekjes en rustige wandelwegen. Inclusief extra informatie over de historie van de omgeving.

Een deken van rust daalt op ons neer. De omgeving is zo relaxed, authentiek en zen! Als een wappie lopen we half stoned te genieten van zon en buiten zijn. En in no time zijn we in het historische Bredevoort, bekend als boekenstad. We komen bij stadsbrouwerij de Borghman en smullen van een runderstoofpot met bier en een broodje gemaakt van bierborstel. Lekker, duurzaam, authentiek en smaakvol. Slim om van bier restafval brood te bakken! Super hipster gerechtje!

We lopen verder door het licht glooiend landschap langs weilanden, door bosjes en over een onbewaakte spoorwegovergang enopen het Suzie’s farm terrein op. Het is een camping, restaurant, zalencentrum, speeltuin en midgetgolfbaan, vertier voor het hele gezin (maar nu al heel even niet) en de voeding komt van Suzie’s boerderij. We krijgen een heerlijke zelfgemaakte brownie met walnoten en een dikke dot boeren slagroom.

De Achterhoek heeft een heerlijke vakantie beleving, de waddeneilanden zijn leuk maar de Achterhoek is ook super, niet hip of jupperig maar gemoedelijk, authentiek en gastvrij. Mooie oude dorpjes met verrasende horeca, prachtige natuur en vriendelijke mensen. We komen onderweg mooie b&b verblijven tegen dus volgende keer blijven we iets langer om te genieten van de gastvrijheid.

En zo wandelen we al weer Aalten binnen, we maken een ommetje want je moet natuurlijk wel even langs het enorme huis van onze jeugd idool Anges Yong, de gitarist van ACDC lopen. Ik ben heel benieuwd hoeveel diehards / conservatieve fanatiekeling zoals langhaar Harry deze heilige grond jaarlijks komen bezoeken. Er fietste een vrouw langs en moedigde ons aan om even aan te bellen. Dat durven we natuurlijk niet en lopen snel door naar het centrum voor de laatste stop.

Al dagen loopt bij Harry het water in zijn mond als hij denkt aan een broodje frikandel. Aangezien de terrassen en restaurants dicht zitten komen we via de ‘achterdeur’ bij snackbar Stegers en bestellen ons laatste gerechtje. Effe wachten… het zou toch niet waar zijn, eindelijk zijn broodje frikandel? Veel beter het is een heerlijke achterhoekse kippeburger met burgersaus.

Wat is het leuk wandelen met al die smakelijke hapjes tussendoor. Ver weg vkantie vieren of stedentrips hoeven anno 2021 echt niet meer. Want 80 km van ons bedje is het ook fantastisch!

Bedankt voor de gastvrijheid en graag tot ziens!

Album: Aalten

Smakelijke wandeling Aalten